Bedrift: Sopra Steria

  • Stilling: Product Expertise Engineer
  • Arbeidssted: Oslo
  • Uteksamineringsår: 2020
  • Hovedretning: Prosess
  • Hvordan fikk du jobben hos bedriften du jobber i, og hvor lenge har du jobbet der? Jeg fikk jobben gjennom å søke på en utlysning som Sopra Steria hadde høsten 2019. Jeg begynte å jobbe for Sopra Steria høsten 2020.  

Kan du kort beskrive bedriften? Sopra Steria er et av norges største IT-konsulentselskap med over 1800 ansatte i Norge og er dermed kanskje ikke en klassisk bedrift for kjemikere, men likevel er det flere fra kjemi som har begynt å jobbe her. Det er et franskt selskap med kontorer i Stavanger, Trondheim og Oslo i Norge, men med flest ansatte i Oslo. Siden selskapet ikke driver med kjemi, havner man gjerne på litt forskjellige steder innenfor selskapet og med forskjellige IT-relaterte ting.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? En typisk dag for meg på jobben er jo litt annerledes i år enn tidligere. Før så ville man mest sannsynlig sittet hos kunden man jobber for, men nå går det i hjemmekontor. En vanlig arbeidsdag for meg begynner med et morgenmøte med de andre på teamet mitt der vi snakker om hva man skal gjøre i løpet av dagen. Hovedoppgavene mine ellers i løpet av dagen består stort sett av utvikling og forskjellige møter med kunden eller andre i teamet. 

Hva er det beste med jobben din? Det beste med jobben min må være at alle er så utrolig åpne og villig til å dele kunnskap. Man får aldri et nei når man spør og det er ingen dumme spørsmål. Dette har virkelig vært med på å lære meg ting på jobben mye fortere enn jeg ville gjort uten. 

Er det noe du skulle ønske du visste om arbeidslivet da du var student? Når man er student skal man lære seg alt i et fag og i et ekstremt raskt tempo, mens når man begynner å jobbe innser man fort at det er mye som kommer med erfaring og tid.

Hvilke fag fra studiet opplever du som mest viktige/relevante for jobben du er i nå? Det jeg har hatt aller mest bruk for fra studiene er nok evnen til å lære fort. Når man begynner i jobb er det ofte mye nytt man må sette seg inn i som man ikke lærer på universitetet. Utenom det har jeg hatt god bruk for programmeringsfagene jeg tok som student. 


...