Bedrift: Arcon As

  • Stilling: Salgs- og utviklingsansvarlig
  • Arbeidssted: Lørenskog
  • Uteksamineringsår: Høst 2020
  • Hovedretning: Prosess (System i femteklasse)
  • Hvordan fikk du jobben hos bedriften du jobber i, og hvor lenge har du jobbet der? Jeg fant stillingen på finn.no og fikk tilbud i mai under innspurten med masteren. Nå har jeg jobbet der i fire måneder.

Kan du kort beskrive bedriften? Vi driver med industriell vannbehandling. Typisk undersøker vi vannkvaliteten hos en fabrikk, og foreslår tiltak for å forbedre den slik at kjeler ikke ruster og at de har høyst mulig effekt. Vi jobber med store dampkjeler under 30 bars trykk og varmtvannstanker som ikke er større enn den du har hjemme.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? Jeg reiser endel ut til kunder og tar vannprøver fra anleggene deres. Deretter må jeg stå noen timer på lab å analysere. Så skriver jeg rapport, behandler ordrer og gjør annet kontorarbeid. Hverdagen er med andre ord herlig variert!

Hva er det beste med jobben din? Mine herlige kolleger og kunder. Jeg føler meg veldig heldig som jobber i et lite firma - vi er bare 5 stykker. Derfor har jeg fått mye ansvar, men også et veldig tett bånd til mine kolleger. Det digger jeg. Ekstra pluss for variert arbeidsdag også.

Er det noe du skulle ønske du visste om arbeidslivet da du var student? Hvordan man håndterer Word, skannere og fakturering. Man lærer så lenge man lever - det er sikkert og visst.

Hvilke fag fra studiet opplever du som mest viktige/relevante for jobben du er i nå? Jeg kommer ærlig talt ikke på noen siden jeg har en svært spesialisert jobb innen et mikroskopisk fagfelt, men om jeg må velge - kanskje uorganisk, siden rust er dårlig stemning inne i varmevekslere.


...