Bedrift: Visma Consulting AS

  • Stilling: Konsulent
  • Arbeidssted: Oslo
  • Uteksamineringsår: 2020
  • Hovedretning: Anvendt teoretisk (Byttet retning fra analytisk i 5. (rent praktisk) for å gjøre det lettere å få en veileder innenfor det temaet jeg ønsket å skrive mastergrad om).
  • Hvordan fikk du jobben hos bedriften du jobber i, og hvor lenge har du jobbet der? Jeg har jobbet i Visma siden september 2020 og signerte i september 2019 da jeg søkte på graduate programmet "Nytt Krutt" tidligere den høsten

Kan du kort beskrive bedriften? Kort fortalt så lager vi bedriftskritiske løsninger. Det vil si programmer og systemer som en bedrift ikke klarer seg uten. I Visma Consulting lager vi også skreddersydde løsninger for kundene våre. Det kan være IT-løsninger innen skyteknologi, databehandling og visualisering, kunstig intelligens, kundebehandling og CRM, økonomi etc. En kjemiker i denne jobben har ikke så mye med kjemi å gjøre. Jeg som kjemiker hadde en bakgrunn innen statistikk og databehandling som var min bakgrunn for å søke på stillingen.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? En typisk arbeidsdag for meg er jo litt annerledes idag enn den kanskje er om et halvt år da alle nå er på hjemmekontor pga. covid. Men vi starter uansett med daglig standup med teamet og kunde der vi diskuterer det vi jobber med, om vi står fast på noe og hva vi skal gjøre den dagen. Ellers står jeg veldig fritt til å strukturere dagen min som jeg ønsker, noe som passer meg veldig godt. Til vanlig så ville jeg vært på kontoret eller ute hos kunden sammen med teamet jeg jobber med. Jeg kan også jobbe fra hvor enn jeg vil, da det eneste jeg trenger er en pc og wifi, og det er ganske praktisk.

Hva er det beste med jobben din? Kantinen, uten tvil. Neida, jeg har utrolig hyggelige kollegaer som lager et veldig trygt miljø på jobben. De er også veldig inkluderende som gjør det veldig lett å begynne som ny. Særlig fordi det er lett å føle at man verken kan eller vet noe! Så man kan få hjelp av en av europas beste på sitt felt, uten å føle at man stiller dumme spørsmål, det er ganske kult. Vi har også en veldig bred portefølje av fagfelt og teknologier vi jobber med, som jeg liker veldig godt da jeg alltid kan finne noe nytt å holde på med. Mens jeg skriver dette så jobber jeg eksempelvis med Microsoft-baserte skytjenester og kunstig intelligens. Vi kan også få støtte fra jobben til å drive med de idrettene og sosiale aktivitetene vi ønsker, som gjør det veldig lett å finne på morsomme ting med jobben! Det er også masse sosiale arrangementer som arrangeres, eksempelvis så ble vi invitert på Kick-off-helg i Trysil i februar 2020 sammen med VC for at vi mye skulle bli kjent med hverandre og de andre som jobber der.

Er det noe du skulle ønske du visste om arbeidslivet da du var student? Det å vise interesse og kompetanse for det du ønsker å gjøre er viktigere enn hvilke fag du har studert, man får til det meste ved å satse på det!

Hvilke fag fra studiet opplever du som mest viktige/relevante for jobben du er i nå? Kjemometri, Statistisk læring og C++


...